Att tugga är väldigt viktigt för en häst. Magsäcken är inte töjbar så om hästen äter för fort leder det till att maten kommer att passera magsäcken för fort.

Hästen behöver tugga sitt hö för att ta upp näringen ordentligt. Då är det viktigt att den bara får tag på små bitar i taget.

Det är mycket viktigt att du ofta kontrollerar näten under den första tiden och att du direkt lagar nätet om det skulle vara skadat.  

Att äta genom ett hönät med små maskor är en speciell teknik som hästarna måste lära sig. Några förstår på en gång medan andra kan behöva lite mer övning, men rätt snart brukar de inse att det är mycket effektivare att dra ut höet genom hålen istället för att slita i nätets maskor (eftersom de inte får ut något hö då).

Det är ingen idé att byta ut nätet innan den aktuella hästen har lärt sig denna teknik. Kontrollera och laga i stället nätet ofta tills hästen har lärt sig. Det finns kluriga hästar som inser att om de tuggar sönder nätet kan man ta större tuggor hö. Och det är klart att har man en större häst så klarar den av att nöta sönder repet i nätet. Om man har en sådan häst gäller det att snabbt reparera skadan så att den inte får lön för sin möda. Lönar sig inte slitet så upphör försöken att via list få sig en större tugga.

Kvaliteten på näten är mycket bra men vi kan ej lämna några garantier för att de inte går sönder!

Vårt hönät är tillverkat av 3.0 mm Polypropylen med 45 mm diagonalmaska vilket gör att näten kan forma sig efter flera olika storlekar av balar jämfört med nät tillverkade av fyrkantsmaska. I botten av hönätet sitter en 8 mm gummilina monterad som smidigt håller nätet på plats.

Tillagd i varukorgen